Oftest er der mest fokus på brudens bryllupstøj. Ligestilling og et stadigt større spillerum inden for herremode har dog heldigvis givet plads til, at gommen kan eksperimentere mere med sit look på den store dag. Traditionerne er med årene blødt op, og gommen har mulighed for at klæde sig mere individuelt. Af samme grund er det også blevet mere interessant at følge herremode og ikke mindst trends for gommens påklædning anno 2017. Skal du snart sige ja til din brud? Så læs med, og få et overblik over tendenser, hvad angår gommens bryllupstøj i 2017.

I en årrække har den blå farve i mørke og klassiske nuancer samt italian blue været meget populære farvevalg til gommens jakkesæt. Det er de fortsat i 2017. Det sort-hvide look er også fortsat in. Mest opsigtsvækkende er det, at flere brudgomme lader sig inspirere og vælger jakkesæt i sprælske kulører og legesyge tern. Stadig flere gomme vælger at markere den vigtige dag med et anderledes, unikt og individuelt look bestående af utraditionelle mønstre, farvevalg og sammensætninger.

Hvad materialevalg angår, så er der nogle materialer, der er mere behagelige at bære end andre på en følelsesladet dag som bryllupsdagen. Typisk vil ren uld, hør eller silke være mest komfortabelt, fordi disse stoffer sikrer, at kroppen er veltempereret og kan ånde. En dag, hvor nerver kan spille ind, skal man ikke undervurdere værdien af behageligt tøj. Hvilke tekstiler, der vil være mest passende, afhænger også af, hvorvidt det er et sommer- eller vinterbryllup, og om det fx er et slotsbryllup eller et havebryllup. Tænk over omstændighederne og materialerne, når du vælger dit bryllupstøj. Du skal være veltilpas i hele bryllupsforløbet.

Til bryllupper bærer mænd typisk et klassisk jakkesæt, et uformelt og utraditionelt jakkesæt, smoking eller kjole og hvidt. Til jakkesættet er det blevet moderne at bære en silkevest. Når du som gom lægger jakken i løbet af bryllupsfesten, skiller du dig således stadig ud fra de øvrige mænd, når du har silkevest på. Til smokingen er silkemavebæltet igen blevet en trend at bære. Vælger du at klæde dig i kjole og hvidt, er det også moderne at gå all in med hat og stok.

Accessories kan du bestemt også lege med - efter smag og behag. Er du mest til butterfly eller slips? Vil du have en reversnål, pyntelommetørklæde eller manchetknapper? Rigtig mange mænd vælger i øvrigt at bruge seler i dag. Seler signalerer på én gang noget klassisk og kækt. Fodtøjet vil typisk være en klassisk sort eller brun sko eller en laksko. Men vælger du et farverigt og meget moderne look, er der mange andre skomuligheder.

Når du vælger bryllupstøjet er det allervigtigste, at det sidder godt. I 2017 er jakkesættene smalle og skarpe, og derfor er pasformen ekstra vigtig. Husk på, at du kan få skræddersyet dit tøj og få det rettet til, så det sidder perfekt på dagen. Glæd dig selv og din brud med et flot, skarpt og maskulint look på den glædelige og uforglemmelig bryllupsdag.